Home 3D-Lifestyle 12 meter hoge Delta 3D-printer print huizen

12 meter hoge Delta 3D-printer print huizen

2 min lezen
0

Het bekende Italiaanse 3D-printbedrijf WASP dat al heel wat varianten op de Delta-printer heeft gebouwd, komt nu wel met een hele grote uitvoering. Een 12 meter hoge installatie die in staat is om huizen te printen. In het weekend van 18-20 september wordt de machine gepresenteerd.

WASP (World’s Advanced Saving Project) streeft ernaar om 3D-geprinte huizen naar ontwikkelingslanden te brengen vanuit een eenvoudig uitgangspunt: “De mensen in arme landen een betaalbaardere manier verschaffen om huizen te fabriceren”. Ze hopen dat door gebruik te maken van 3D-printen op grote schaal, er huizen kunnen worden geconstrueerd van de lokale klei die overal aanwezig is op die plekken.

bigdelta2-768x1024

De reuzenprinter, BigDelta genaamd, moet dus mee gaan helpen om de komende 15 jaar tegemoet te komen aan de jaarlijkse vraag naar huizen van rond de 100.000. WASP gelooft in de ‘MakerEconomy’, een model waarin alles, waaronder producten, huizen en alles wat we dagelijks nodig hebben, zelf kan worden gemaakt door gedeelde oplossingen.

wasp

We zijn allemaal erg benieuwd naar de demonstratie die dat weekend gegeven gaat worden, het zou erg mooi zijn als WASP erin slaagt de sympathieke ambities te realiseren.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …